Aan vis uit de oven heb je vaak weinig werk. Je legt stukken vis in een ovenschaal en schenkt er een beetje vocht bij om uitdrogen te voorkomen. En verder natuurlijk kruiden of andere smaakstoffen om de vis lekker te maken. Bereiden in de oven is ook een perfecte manier voor hele vissen en pakketjes van aluminiumfolie of bakpapier gevuld met vis en groenten.
Verwarm altijd de oven voor bij de bereiding van visgerechten; voor visfilets of moten op 200 °C, voor dikkere stukken op 175 °C. Vis garen in de oven gaat snel: dunne visfilets moeten ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven, dikkere stukken 20 tot 25 minuten. Wanneer de vis bruin van kleur is maar nog niet gaar, bedek de schotel dan met aluminiumfolie.
Ingrediënten (op basis van 4 personen, per portie: 970 kJ / 230 kcal):
Bron: Nederlands Visbureau
Spakenburger Vishandel Koelewijn - De Graaf
Zuidwenk 27
3751 CA Bunschoten-Spakenburg
06 22525548 (Roy Koelewijn)
06 20341243 (Fabianne Koelewijn)