Uit eigen keuken
Heerlijke zalmslaatjes
Onze topper Makreel American
En natuurlijk mag onze Zalmwrap met verse roomkaas niet ontbreken!
500 gram €4,95
Nodig voor 2 personen:
Vraag of de visboer de ingewanden eruit haalt, maar wel de kop en staart eraan laat. Als hij de vis onverhoopt niet ontschubt heeft, moet je dat zelf doen. Gewoon met de botte kant van een mes tegen de richting instrijken over de huid, dan springen de schubben er zo af. Liefst buiten of in een plastic zak, want het vliegt werkelijk alle kanten op.
Spoel de vis van buiten maar vooral van binnen grondig schoon. Dep droog. Kerf de huid aan beide kanten 3 keer in met een scherp mes. Snij de helft van de citroen in plakjes en halveer die. Pers de andere citroenhelft uit. Leg de vis in een schaal en stop de halve citroenplakjes in de buikholte.
Meng in kommetje de gehakte kruiden met de fijngesnipperde sjalot, citroensap, zout, peper en een ferme scheut olijfolie. Giet de marinade over de vis. Wrijf lekker in de spleten en in de buikholte. Zet in de koelkast en laat een uurtje staan. Halverwege even omdraaien en de marinade weer even inmasseren. In de tussentijd kun je mooi die barbecue rustig opstoken.
Doe de vis in een klem en leg op de barbecue. Hoe lang hangt een beetje af van de grootte van de vis en de hitte van het vuur, maar reken op een minuut of 7 per kant. Ja inderdaad, halverwege omdraaien, en dan nog wat van het marinadevocht erover scheppen.
Heerlijk!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de vis schoon met water en dep deze droog. Strooi een beetje peper en zout over de zeebaars en wrijf goed uit. Leg de vis in een ovenschaal en giet er een scheutje olijfolie overheen. Snijd de citroen en knoflook in plakjes en vul hiermee de buik van de vis. Leg de takjes tijm op de vis en zet de ovenschaal 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Spakenburger Vishandel Koelewijn - De Graaf
Zuidwenk 27
3751 CA Bunschoten-Spakenburg
06 22525548 (Roy Koelewijn)
06 20341243 (Fabianne Koelewijn)